Начало / Икономика / Руски високотехнологични компании предлагат сътрудничество с български институции и фирми 

Руски високотехнологични компании предлагат сътрудничество с български институции и фирми 

В контекста на активизиране търговско-икономическите отношения между Русия и България в Община Плевен постъпи пакет предложения от руски високотехнологични компании от различни браншове за сътрудничество с български институции и фирми, изпратен от Посланика на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Координатор на инициативата и нейната реализация е Търговското представителство на Руската Федерация в Република България. По този повод на посещение в Плевен днес беше търговският представител на Русия Константин Артюшин, придружен от Алексей Голубев – генерален директор на „Русатом – инфраструктурни решения” – дъщерна фирма на „Росатом”.

Заедно с кмета Георг Спартански и неговите заместници  Милен Яков и Стефан Милев те обсъдиха съвременните възможности за българо-руско икономическо сътрудничество от взаимен интерес и създаването на преки контакти между представители на бизнеса от двете страни. Алексей Голубев представи презентация на разработената и вече успешно внедряваща се руска платформа „Smart City – Интелигентен град“, за създаване на високоефективна дигитална градска икономика.

Целта на платформата е изграждането на единна информационна система за управление, насочена към повишаване качеството и скоростта на процесите, автоматизиране на рутинните операции и ефективна ангажираност на персонала. Платформата осигурява управление и контрол на ключови области като безопасност, благоустройство, транспорт, административни услуги, финансово-стопанска дейност, сигнали на гражданите, управление на кадрите и др. Внедряването на платформата гарантира съкращаване на времето за протичане на различните процеси с 30 %, ефективен контрол в условията на единна цифрова среда и икономия на бюджета.

Участниците в срещата изразиха общи намерения за стимулиране и разширяване на бизнес контактите между Русия и България в духа на традиционно добрите отношения между двете страни.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...