Акценти
Начало / Общество / Румънският посланик отново почете Деня на героите в Плевен

Румънският посланик отново почете Деня на героите в Плевен

румънски посланик

Румънският посланик НП Антон Пакурецу и Йоана Флора, аташе по отбраната на Румъния днес присъстваха на панихида в параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец” в Плевен. Тя беше отслужена от Налуцо Опре, представител на Румънската православна църква в България по повод Деня на героите, който днес отбелязват в Румъния.

По традиция в този ден румънският посланик и придружаващите го лица отдават почит на загиналите румънски воини в сраженията за Освобождението на Плевен и България. Освен Мавзолея Антон Пакурецу и Йоана Флора посетиха още паметниците от Руско-турската война в Гривица и Пордим.

Те бяха придружавани от зам.-кмета арх. Трифон Иванов и директора на Военноисторическите музеи в Плевен Милко Аспарухов.

румънски посланик

В този ден ние отдаваме почит на румънските войници, които заедно с българските опълченци са загинали за освобождението на България – една близка до сърцето ни страна. Искам да благодаря на ръководството на Община Плевен,  което винаги присъства при отбелязването на това важно за нас събитие. Също искам да изкажа благодарност на нашия  приятел – директора на Военноисторическите музеи в Плевен – г-н Милко Аспарухов, за всичко, което прави за съхраняване на българо-румънските отношения”, каза НП Антон Пакурецу, след като положи венец пред една от паметните плочи на Мавзолея.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...