Акценти
Начало / Общество / Румен Радев в град Левски: Нима се е загубил заветът на Левски, че срещу неправдата трябва да се борим

Румен Радев в град Левски: Нима се е загубил заветът на Левски, че срещу неправдата трябва да се борим

„Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица борбата за правото. Нима са се загубили думите му, че срещу народното зло трябва да се действа. Нима се е загубил заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим, заедно, обединени ”, това заяви президентът Румен Радев в град Левски, където той вчера беше специален гост на тържествата, посветени на 183 години от рождението на Васил Левски и 75 години от обявяването на населеното място за град.

 „Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски, да си припомним какво е лично и национално достойнство” каза още президентът Радев и посочи, че е нужно „да осъзнаем, че ние сме решението на всички предизвикателства, че свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас“. Да не забравяме, че Левски е нашият защитник пред времето, но и нашият съдник пред историята, защото ни завеща своя морален пример, с който днес мерим и думите и делата си, подчерта Румен Радев. Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост – особено днес, от нашата обединена воля и от нашите задружни усилия, отбеляза той.

„Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република, зависи само от нас, от нашата непримиримост, особено днес. Само тогава пътят на Левски ще бъде и нашия път. Поклон пред делото и завета на Апостола. Да живее България”, завърши Радев.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...