Акценти
Начало / Общество / Румен Петков, учени и общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител

Румен Петков, учени и общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител

Представители на българската и руската академични общности, политици и общественици поднесоха цветя пред паметника на Цар Александър II в столицата. Церемонията е част от тържествения календар от събития, посветен на 140-та годишнина от Плевенската епопея.

От българска страна цветя пред монумента на Цар Освободител поднесоха учени, членове на Съюза на българските писатели и представители на партия АБВ, сред които председателят на политическата сила Константин Проданов, членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков, който е и член на Инициативния комитет по повод 140-та година от освобождението на Плевен и представители на софийската и младежката организации на АБВ. От руска страна в събитието участие взеха ръководителят на делегацията на Руското историческо общество Юрий Петров, Алексей Громико – внук на известния политик Андрей Громико, които е и директор на „Институт Европа“ към Руската академия на науките, изявеният филантроп и меценат княз Никита Димитриевич Лобанов-Ростовский и други видни представители на руската академична общност.

Участниците в церемонията поднесоха венци и цветя и пред Докторския паметник издигнат в памет на загиналите медицински работници в Руско-турската война от 1877 – 1878 г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...