Акценти
Начало / Икономика / Румен Петков: С изказванията си Дянков сериозно затормозява преговорите за цената на газа

Румен Петков: С изказванията си Дянков сериозно затормозява преговорите за цената на газа

Изказванията на министър Дянков от последните дни изправят страната ни пред затруднения в международните й отношения и сериозно затормозяват предстоящите преговори за цената на газа и изграждането на Южен поток, коментира в Плевен депутатът Румен Петков. Той направи аналогия с преговорите за газопровода „Син поток”, който заобиколи България заради „бабаитлъка на Иван Костов”. „За съжаление никой, включително и нашето правителство, не направи разчет  какви огромни средста, твърдя че става въпрос за милиони, загубихме от това, че „Син поток” не минава през България”, заяви Петков.

Ако правителството предприеме адекватни действия, атомната централа в Белене може да продължи да се строи, каза още депутатът.  Това може да бъде факт още в края на тази или в началото на следващата година, като се намери западен инвеститор. Сагата около атомната централа в Белене може да се реши с нейното строителство, но трите години забавяне трябва да имат своето съдебно продължение, категоричен бе Румен Петков.

Според него, ако не са били трите години забавяне, днес  АЕЦ Белене можеше да бъде пред процедури за проверка на първия блок.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...