Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Ремонт на правителството би означавал реанимация на вкочанен труп

Румен Петков: Ремонт на правителството би означавал реанимация на вкочанен труп

Румен Петков

Ремонт на правителството би означавал реанимация на вкочанен труп. Така отговори на журналистически въпрос в Плевен Румен Петков от АБВ. По думите му в кабинета има отявлени недоразумения и за пример даде министъра на финансите, министъра на регионалното развитие и министъра на спорта. „Министърката на регионалното развитие се развява в Сингапур в момент, в който са й спрели 90 млн евро по ОП ”Регионално развитие”, за която носи лична отговорност. Появата на министърката на спорта пък съсипва усещането за нормалност. Няма кой да я стигне по минути в предаването „Господари на ефира”, иронично посочи Петков.

Той подчерта, че правителството е в много тежка вътрешна и външна изолация и са необходими предсрочни парламентарни избори. По думите му е важно да бъде иницииран солиден диалог между политическите формирования в ляво, инициатор на който ще е АБВ, тъй като БСП е загубила отдавна политическата инициатива. Столетницата е в много тежка криза, причината за която не е АБВ. АБВ е решението на тази криза, посочи още Петков. И добави, че ако следващото управление на страната е дясно, то би задълбочило настоящата многоспектърна криза.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. НАДАЙ СЕ БУЛКА НА ПИЯН Х€Й ! ТОВА ВИ КАЗВА ГУМЕН ПЕТКОВ