Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Румен Петков: Листата ни в Плевен –  интелектуален потенциал и готовност  за правене на политики

Румен Петков: Листата ни в Плевен –  интелектуален потенциал и готовност  за правене на политики

Коалиция „АБВ – Движение 21” представи снощи листата си за 15 МИР Плевен на среща в зала „Гена Димитрова”.  „Доволен съм от листата, която Коалицията „АБВ – Движение 21” сформира без никакви сътресения”, заяви областният координатор на АБВ – Цветан Антов, като подчерта, че в нея има представители от целия регион.

ЛИСТА НА КОАЛИЦИЯ „АБВ-ДВИЖЕНИЕ 21“

„Това е една от най-младите листи в България. Тя излъчва професионален потенциал. Ние разчитаме на младост, енергия , на професионална подготовка, на хора, които няма да се съобразяват със статуквото, с фактори отляво и отдясно. Единственият  фактор ще е интересът на обществото, интересът на Плевен, на Плевенска  област. Затова считам, че тази листа не е гордост само за ППАБВ и Движение 21, тази листа е  самочувствие за Плевен. Тя е доказателство , че Плевен има интелектуалния потенциал да покаже  качество и готовност  да прави политики”, заяви водачът на листата Румен Петков.  Той подчерта, че могат да имат самочувствието на политическа сила, която е издигнала най-доброто. И нейното предимство е, че в нея няма гастрольори и хора, които са родени в този край, но изобщо не го познават. „Има хора, които са пребивавали по десетина години в Народното събрание и нямат 10 секунди заета позиция в защита на Плевен”, посочи Петков.

На предстоящите избори АБВ  във формата на коалиция с Движение 21” е с амбицията да постигне двойно и тройно повече гласове от тези на предходните парламентарни избори.  Като основание за това Цветан Антов посочи , че „АБВ  показа, че изпълнява ангажиментите, които поема”.  Той даде пример с министър Калфин, по чието време минималната заплата е увеличена близо 50%, и кметът на Стрелча, който обеща и изпълни  за всяко новородено да бъдат отпускани по 1 000 лв. и осигуряване на безплатна ясла и детска градина.

Румен Петков допълни, че този пример е много важен, „защото сега слушаме напъни от всяка страна как ще се увеличава раждаемостта, а кметът в Стрелча показа как може това да стане.  „Отношението на държавата към демографския проблем има голямо значение. И когато поемеш ангажимент и го изпълняваш, това се усеща от хората”, подчерта Петков.

Сред изпълнените ангажименти на АБВ са изградените спортни площадки в Гривица и в село Аспарухова в община Левски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...