Начало / Политика / Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов е очевидна нелепица

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов е очевидна нелепица

Някой трябва  да се попита дали с избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание Борисов и ко не искат да покажат, че в България е настъпила антропологична катастрофа. Така Румен Петков коментира днес в Плевен назначаването на лидера на НФСБ за зам.-председател на Парламента.

Според него от факта, че ръководството на НС остава без юрист, може да се очаква, че „ще изкопаем дъното”. Единственото добро, което Симеонов може да направи в качеството си на зам.-председател е да въдвори окончателно тишина в пленарната зала, смята Петков. „Но да изберем за зам.-председател на парламента човек, който не става за зам.-председател на Министерския съвет е гавра, която Борисов причини на НС и на народа ни като цяло”, категоричен беше Румен Петков, който цитира някои от скандалните изказвания на Валери Симеонов по повод протестите на майките с деца с увреждания.

Според лидера на АБВ тези цитати са начин на мислене на ВМРО, която той нарече „мекият спусък” на това предложение.

Румен Петков не спести острите си думи към поведението на БСП в тази ситуация. Той изрази категорично несъгласие с твърдението на БСП, че това е нормална парламентарна практика. „Не е нормално да забравят, че тази нормална практика преди година беше погазена на техен гръб когато беше свален зам.-председателят Валери Жаблянов”, заяви Петков, квалифицирайки случая като циничен двоен стандарт.

Той определи като очевидна нелепица избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС и обида за обществено-политическия живот в страната. „Никой не трябва да се учудва, че нашето Народно събрание не само е с най-нисък рейтинг, а е най-мразената институция в България”, подчерта Петков. Според него това решение показва, че Бойко Борисов категорично е решил, че отива на извънредни парламентарни избори.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...