Акценти
Начало / Образование / Макет на красив и озеленен квартал създадоха малчуганите от ДГ „Еделвайс” – Плевен

Макет на красив и озеленен квартал създадоха малчуганите от ДГ „Еделвайс” – Плевен

Открит урок по предприемачество се проведе днес в ДГ „Еделвайс” – Плевен. Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България. За  седма поредна година детска градина „Еделвайс“ участва в Седмицата по предприемачество.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Слънце“ със старши учител Красимира Бориславова  представиха урок на тема „Нашата зелена идея” пред  учители от детски заведения и училища. Гости на урока бяха  Ирина Йорданова – ландшафтен архитект от Общинска фирма „Паркстрой”, Бисер  Божиков  и Светослав Георгиев от  Лайънс клуб -Плевен,  учители и директори от област Плевен.

Предварителната подготовка за урока е включвала посещение на обекти и разходка в квартал“Сторгозия“, спасяване в двора на детската градина на дърво от  растението бръшлян, разглеждане на компютърно изработени макети  от архитекти и ландшафтен архитект .

За практическото занимание децата бяха разделени на три  екипа – екип за изработване на макети на обществени сгради, екип за изработване макети на  жилищни сгради и екип , който изработва  озеленяването. Преди децата да започнат да творят, старши учител Красимира Бориславова  припомни  значението на дърветата за живота на Земята.

Консултант на откритата практика бе   ланшафтният архитект Ирина Йорданова. С  нейна помощ и с подкрепата на учители от детската градина децата бяха подготвили една част от макета за „зелената идея“ и елементите за  зелените площи, озеленяването с храсти и дървета.

В края на урока Бисер Божиков от  Лайънс клуб – Плевен  връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата и подари комплекти за рисуване на децата от група „Слънце“.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си и създаване на условия за приобщаване на децата към „зелената идея” за чиста и красива околна среда, сподели директорката на детската градина Петя Фуренеса.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...