Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Белене е кауза, а не предизборен фишек

Румен Петков: Белене е кауза, а не предизборен фишек

Румен Петков

Аз ще се запиша да членувам в Беленската организация на АБВ, защото смятам, че вие заслужавате подкрепа – морална подкрепа и възможност за ясен избор. Това заяви на среща с жителите на Белене зам.-председателят на АБВ Румен Петков, информират от плевенския офис на партията. С жителите на града се срещнаха още Цветан Антов  и Дора Леонова. „Белене е кауза, а не предизборен фишек. Реалността в България без изграждането на „АЕЦ – Белене“ е мрачна. Първо – заради цената на тока. Второ – заради заетостта.  „Белене може да бъде проектът на века за България“, категоричен е Петков.

Той напомни, че при активното строителство на площадката ще бъдат разкрити хиляди работни места, както и че има заявен инвеститорски интерес към Втора атомна.  „Сигурен съм, че Румен Гечев ще ви говори за строителството на „АЕЦ – Белене“. Защо тогава не свалиха мораториума в парламента и защо не предприеха мерки за рестартирането на проекта. Вероятно и ГЕРБ ще говорят за строителството на централата. Защо тогава Борисов нарече Втора атомна „гьол“?  За АБВ „АЕЦ – Белене“ е приоритет и ние няма да отстъпим от него. Ако искаме в Централна Северна България да има живот, Белене трябва да се строи“, категоричен е Румен Петков. Пред жителите на крайдунавския град той заяви още, че за Плевен и региона е от изключителна важност трасето на автомагистрала „Хемус“ да не бъде премествано.  По-късно, на среща с жителите на Пордим, Румен Петков заяви, че АБВ е ЗА изграждането на Южен поток, но те и на цената, която набъбна с половин милион за шест месеца. „Изключително важно е на 5 октомври да гласуваме с разум“, заяви Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Петър Божков

    И като прочета такива изказвания, как да гласуваш за такива личности. И как господа с построяването на Белене ще намалите цената на тока. То количеството си го има парите за поддръжка на съоръженията ги няма. Как и от къде ще намерим пари за големите разходи на електроенергия в ЖП транспорта като самия отрасъл не може да покрие големите загуби. По същия начин във ВИК структурата, Напоителните системи и още куп отрасли в загиващата икономика. А вие Само по някакви глупости за електроцентрали, газопроводи за чиито загуби крадете само от народа. И после искате вяра. В какво. За Белене ще се погрижи Европейския съюз, за газопровода също те. Те няма да оставят на нас ние да им вършим тяхната работа та да загубят насъщния си. Вие се погрижете за гладуващия народ като отваряте нови работни места, оправяте здравеопазването и увеличавате стойностите на заплати и пенсии.