Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Ако клеветата срещу мен тръгва от Плевен, искам да се знае името на нейния автор

Румен Петков: Ако клеветата срещу мен тръгва от Плевен, искам да се знае името на нейния автор

Румен Петков

Днешното изявление на главния прокурор, че в нито един момент не е гледано на мен като на човек, обвързан с нерегламентирана, незаконна дейност ме удовлетворява, но съм крайно неудовлетворен, че главният прокурор не счита, че някой ще носи отговорност за това, че прокуратурата  излезе със прессъобщение по секретна преписка. Това Румен Петков каза на пресконференция днес в Плевен по повод изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с нашумялата преписката срещу него за купуване на гласове.

Румен Петков за пореден път изтъкна, че тази преписка има три основни цели – злепоставяне на АБВ като партия,  която купува гласове, неговото злепоставяне и вкарването му в обяснителен режим и изместване вниманието на обществото от проблемите, за които те говорят– нелепите назначения в бордовете, раздаването на бонуси, за безскрупулните решения на правителството.

Петков заяви, че ще продължава да настоява за разсекретяване на преписката.  Ако клеветата тръгва  от Плевен, искам да се знае поименно нейният автор, категоричен е той и допълни, че това трябва да стане преди изборите. Неразсекретяването означава, че на тези избори прокуратурата играе съществена политическа роля, заяви Петков..

По думите му всеки български гражданин, който си продава гласа, става заложник. „Защото този, който купува гласове, трябва  отнякъде да избие тези пари. А това може да стане само от контрабанда и наркотици. Тези, които гласуват с купен глас, гласуват срещу влизането на 1.5 млрд. лева в бюджета, защото на толкова възлиза контрабандата с цигари, алкохол и горива годишно“, обясни позицията си Румен Петков..

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...