Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: АБВ спаси 2 млрд. лева на българския джоб

Румен Петков: АБВ спаси 2 млрд. лева на българския джоб

IMG_7583Румен Петков

Постигнатото вчера преди гласуването на дълга от 16 млрд. лева е безспорен успех на  парламентарната група на АБВ, заяви днес на пресконференция в Плевен зам.-председател на АБВ Румен Петков. Той беше категоричен, че в резултат на предизвикания от тяхната група дебат в парламента, се е стигнало до редуциране на кредита с 2 млрд. лева.

„Още в началото ние поставихме пет въпроса, като два от тях  останаха без отговор – големият въпрос за редуцирането на дълга и другият – за структурата на тегления дефицит. В много активна и тежка комуникация председателят на парламентарната ни група проф. Борислав Борисов  отвоюва декларацията на министъра на финансите Владислав Горанов за редуциране на дълга с 2 млрд.лв. Това е успех на проф. Борисов и на парламентарната ни група”, категоричен е Петков.  „ АБВ спаси 2 млрд.лева на българския джоб”, заяви той.

Според Петков е успех фактът, че финансовият министър се е съгласил с искането им да бъде приета инвестиционна програма за структурата на дълга.

По повод обявеното днес от Георги Първанов, че ще подаде оставка като председател на АБВ, Румен Петков беше категоричен, че ще се бори тя да не бъде приета. „Георги Първанов  е нужен на българската политика и общественост. Първанов е човек с гръбнак и с лице, и се надявам, че ще намерим решението, което не само ще го съхрани, а ще го направи по-силен”, заяви Петков. По думите му досега президентът Първанов много рядко е бъркал и много му се иска сега да е сгрешил в преценката си, че министър Горанов няма да изпълни обещанието за намаляване на дълга с 2 млрд. лв.  . „Ако Горанов е излъгал от парламентарната трибуна, това е катастрофа за България”, заяви Петков.

Той квалифицира като „брутален популизъм” поведението на БСП и Атака, които не гласуваха ратифицирането на дълга.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

2 коментари

  1. КУРВИ СТЕ ВСИЧКИ! НАЛИ НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗАЕМА ИЛИ ВИ ПОТЕКОХА ЛИГИТЕ , КАТО ВИ ПРЕДЛОЖИХА % В ЧУЖДИ БАНКИ!?
    САМО АТАКА ОСТАНАХА ПРИНЦИПНИ И ОТСТОЯВАХА ВСИЧКО КАЗАНО. РЕСПЕКТ!

  2. Еню Илиев

    По начало всеки взет заем на практика е атестат за некадърност на едно правителство. Това е атестат за некадърност и на едно народно събрание, на НАП, агенция „Митници“ , на цялата политическа система за последните над 20 години. Как може да имаш несъбрани официално над 12 милиарда лева държавни вземания /на практика са навярно над 16 милиарда, но никой не ги търси/. Да имаш такава ниска данъчна и митническа събираемост, да има масови кражби на ДДС, полиция, съд и прокуратура да са станали за смях и на кокошките и престъпниците да си правят гаргара с тях. А какво да кажем за концесионерите, дето от една петилетка не са внасяли нищо в бюджета. Да имаш безброй агенции дето не правят нищо. Е, ами така е то. В тъмна черква – кьорав поп!