Акценти
Начало / Политика / Румен Овчаров: Необратими процеси в БСП преди конгреса няма да има

Румен Овчаров: Необратими процеси в БСП преди конгреса няма да има

Победа на следващите парламентарни избори е основна цел на БСП при очевидния провал на правителството на Бойко Борисов. Така че България има нужда от промяна. А че само БСП може да бъде лидера на тази промяна е очевидно за всички. Това заяви в Плевен Румен Овчаров, според когото става все по-драстична разликата между говоренето на сегашните управляващи и реалностите.

Румен Овчаров участва в отчетно-изборната конференция на плевенската общинска организация на БСП, която се провежда днес в читалище „Съгласие”. Пред журналисти Овчаров изрази становище, че кампанията преди провеждането на конгреса на левицата ще има по-скоро положителен ефект за консолидирането на организацията. „Имах притеснение, че ще влезем в кръг от компромати и оклеветяване, което ще ни попречи после да консолидираме партията. Но в оставащите две-три седмици до конгреса ми се струва, че няма да стигнем до необратими процеси”, категоричен беше той.

Бившият министър на енергетиката коментира, че в доклада на консултанта за АЕЦ Белене има три основни и много важни извода. Първият е, че пазар за електроенергия има. Вторият е, че без проект „Белене” около 2020 г.България ще изпитва дефицит за електроенергия. И третият се отнася до цената на произведената електроенергия от АЕЦ Белене, която би била изключително конкурентна  при всички възможни варианти за развитие на цените от други източници. „Това е основното, което трябва да се запомни от доклада на консултанта. Всичко друго е прах в очите на хората и лъжи”, категоричен бе Румен Овчаров.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...