Акценти
Начало / Политика / Румен Гечев води листата на БСП в Плевен

Румен Гечев води листата на БСП в Плевен

Румен Гечев

Роденият в Червен бряг  бивш министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов Румен Гечев вероятно ще води листата на БСП в Плевен, пише в-к „Труд”.

Националният съвет на БСП се събира днес, за да утвърди водачите на листи за предстоящия вот на 5 октомври.

Според предварителната информация министърът на отбраната Ангел Найденов ще води червената листа във Варна, а бизнесменът и бивш депутат Петър Кънев – в Бургас.

В Перник на мястото на Найденов на чело на листата се очаква да бъде Валери Жаблянов.

Водачи в трите софийски района ще са Жельо Бойчев, Стефан Данаилов и Михаил Миков. Лидерът Миков ще запази първото място и във Видин, откъдето е депутат от 1997 г.

В Пловдив-област социалистите ще заложат на зам.-председателя си Димитър Дъбов. Той вероятно ще води и в Шумен.

Във Враца се връща дългогодишният водач на листата там Георги Божинов. Янаки Стоилов, който представляваше врачани досега, най-вероятно ще води в Русе. Очаква се той отново да бъде в две листи, но ще е втори в 25-и софийски район.

В София-област червените кандидати се очаква да води Корнелия Нинова (втори може да е Кирил Добрев), в Търговище – Явор Куюмджиев, в Ловеч – Димитър Горов, във Велико Търново – Мариана Бояджиева, в Габрово – Йордан Стойков, в Кърджали – Милко Багдасаров, в Смолян – Дора Янкова, в Кюстендил – Мая Манолова, в Ямбол – Атанас Мерджанов, в Благоевград – Георги Юруков, в Силистра – Антон Кутев. Бившите министри Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев вероятно ще са водачи в Пазарджик и в Хасково.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...