Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанинът Тихомир Иванов се класира седми на Европейското в Цюрих

Плевенчанинът Тихомир Иванов се класира седми на Европейското в Цюрих

Тихомир Иванов

Седмо място в скока на височина на 22-ото европейско по лека атлетика в Цюрих зае Тихомир Иванов, пише в-к „Стандарт”. Плевенчанинът скочи в най-добрия си опит 226 см. Шампион в Цюрих стана Богдан Бондаренко (Укр) с 235 см. Той опита да направи и европейски рекорд от 243 см, но не успя. Среброто остана за сънародника му Андри Проценко с 233 см, а бронзът е за Иван Ухов (Рус) с 230 см.

20-годишният Иванов, за който Евро 2014 е дебют на голяма първенство преодоля от първия опит началната височина от 221 см, а 226 м от втория. Иванов бе близо и до записване на личен рекорд от 230 см. В първия си опит на тази височина обаче той остана на малко от успеха. В другите също не успя. Още преди състезанието обаче Тихомир обяви, че няма опит в стартове на дъжд и ще му е трудно, ако времето е дъждовно. На финала бе 15 градуса и валеше с прекъсвания.

Седмото място е сериозен успех за българския скок на височина. За последно България е имала финалист в тази дисциплина на европейско през 1990 в Сплит, където националният рекордьор Георги Дъков (236 см) спечели бронзов медал.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...