Акценти
Начало / Образование / Ротари клуб – Плевен отпуска годишна стипендия на четирима студенти

Ротари клуб – Плевен отпуска годишна стипендия на четирима студенти

Ротари клуб „Плевен Центрум” е взел решение да предостави четири стипендии на студенти в областите медицина,студент агрономство, педагогика и технически науки. Стипендията е годишна в размер на 1 250 лв.

Срокът за кандидатстване за стипендиите е 24 февруари. Документи ще се приемат по електронна поща на адрес  [email protected] или [email protected].

Кандидатите трябва да са редовни студенти  в специалности педагогика, медицина, агрономство, технически науки и да не са по-възрастни от 26 години. Критерий при отпускане на стипендията е кандидатите да има годишен успех от изминалата учебна година или за първия семестър, ако са първокурсници, не по-нисък от много добър. Като предимство за кандидатите ще бъдат отчетени изяви на национално или международно ниво в областта на изкуствата и науката.

При кандидатстване за стипендията се представя автобиография, документ  за успех и препоръка от преподавател от съответното учебно заведение, документи удостоверяващи изявите на кандидата,  документи за доходите и имуществото на кандидата и семейството му /настойниците му/, ако кандидатът е в затруднено материално положение.

Студентите, които бъдат одобрени, се задължават при своите изяви да отбелязват, че са стипендианти на Ротари клуб.  От тях се изисква да споделят и спазват етичните правила, които са основа на ротарианството.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...