Акценти
Начало / Култура / Романтика и оптимизъм си дадоха среща в поетичната книга „Жизнотека“

Романтика и оптимизъм си дадоха среща в поетичната книга „Жизнотека“

Поетичната книга „Жизнотека“ на Виктория Маринова бе представена тази вечер в ХГ „Дарение Светлин Русев”. Поетесата Валентина Атанасова имаше удоволствието да представи авторката и книгата пред плевенската публика. След това в залата на галерията прозвучаха избрани произведения от творчеството на Виктория Маринова.

„Жизнотека“, която съдържа над 50 творби на Виктория Маринова, е втората поетична книга на авторката, чието заглавие е лично хрумване. „Измислих тази дума подобно на главната героиня в романа „Пипи Дългото чорапче“, която съставя свои думички. „Жизнотека“, или иначе казано живот – жива библиотека, озаглавих книгата си със стихове за живота и продиктувани от него. И както в живота на всеки има възторжени моменти, а също такива, изпълнени с печал, така и стиховете ми претворяват различни настроения – в тях ще срещнете нежност, обич, красота, а дори когато са тъжни, краят им е оптимистичен. И няма как да е другояче – непоправима романтичка и оптимистка съм, което се старая да предам и на другите чрез моите творби, за да се превърне светът около нас с една идея по-добро място за живеене”, споделя Виктория Маринова за книгата.

„Надявам се да получите духовна наслада, след като се потопите в моя душевен свят чрез редовете на тази книга, а накрая съм включила няколко сатирични произведения, които въпреки хумора, който носят, съдържат и вечните житейски мъдрости”, обръща се авторката към читателите.

Организатори на мероприятието бяха Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда – 1990“ – Плевен.

Следваща Предишна
книга Жизнотека
книга Жизнотека
книга Жизнотека

Валентина Атанасова

книга Жизнотека
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...