Начало / Общество / Рок музика превзема Левски тази вечер

Рок музика превзема Левски тази вечер

С поредната порция рок ще продължат тази вечер мероприятията по отбелязването на 70-годишнината на Левски от основаването му като град. Програмата на Младежкия рок фестивал, който започва отново в 18:00 часа на сцена пред Община Левски, ще представи още 7 групи. Младите таланти ще се представят във втората вечер от фестивала, който има за цел да популяризира новосформирани групи и да им проправи пътя към голямата сцена. Ето и кои са те:
„Axez” са метъл банда от град Варна. Групата се състои от пет човека, които правят парчета в Metal, Punk, Experimental music стилове.
„Foretold Dead” е метъл (хеви, груув, траш, алтернатив рок) банда от град Дупница, създадена през август 2013 г. Групата се състои от пет човека и се отличава с това, че всеки от тях харесва различни музикални жанрове, което допринася за голямото разнообразие в репертоара им.
„BATTLE STEEL” е създадена през ноември 2013 г. в град Горна Оряховица и се състои от пет човека. Жанрът им е Heavy – Power Metal. Правят трибюти на ManOwaR.
„Paranormal” от град Пловдив съществува от 2011 г. Групата набляга главно върху авторската музика и може да се похвали с множество участия на различни концерти и фестивали.
„Grimaze” от град София е основана през 2013г. и се състои от четири човека. Музиката на Grimaze е тежка, като корените им са предимно блус. В тежкия звук усещат силна и жива енергия, която е изключително зареждаща.
„CIROZA” е спийд-траш метъл група от град Монтана, създадена през 2002г. Групата е добре позната на родната траш метъл сцена. Стилът им напомня METALLICA, BLACK SABBATH, SLAYER.
„Headbangers” представят град Павликени. Рок-групата е основана преди 4 години. Състои се от петима члена: соло китара, ритъм китара, бас китара, вокал и барабани (Bruno – от Белгия). Групата има изяви в Павликени, Левски, Белене и други места от региона. В репертоара й са включени кавъри и собствени композиции.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...