Начало / Общество / Родни фирми изграждат АМ „Хемус“ в участъка от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч

Родни фирми изграждат АМ „Хемус“ в участъка от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч

Родни фирми са избрани за изграждането на трасето на автомагистрала „Хемус“ в участъка от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч, информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Обединение “АМ Хемус Лот 1”, в което участват „Джи Пи Груп” ООД, „Конструксионес Табоада и Рамос“ ООД, „МР Сивил Уъркс“ ООД и „Трансконсулт-22“ ООД, ще строи отсечката от магистрала “Хемус” от Ябланица до разклона за Угърчин. Участъкът оттам до разклона за Плевен и Ловеч ще се изгражда от Обединение “ПСТ Хемус 2”, в което участват „ПСТ Груп“ ЕАД, „Хидрострой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Евро Алианс Тунели“ АД.

За I-ва обособена позиция приетата договорна сума, предложена от Обединение “АМ Хемус Лот 1”, е в размер на 277 406 873,00 лв. без включен ДДС, а максималната договорна цена е в размер на 297 973 373,00 лв. без ДДС. За II-ра обособена позиция приетата договорна сума, предложена от Обединение „ПСТ Хемус 2“, е в размер на 479 398 889,05 лв. без включен ДДС, а максималната договорна цена е в размер на 499 965 389,05 лв. без ДДС.

Приетата договорна сума e цената за изпълнение на всички дейности по съответната обособена позиция от обществената поръчка. Максималната договорна цена е определеният горен праг по Закона за обществените поръчки, над който е невъзможно увеличение на цената по изпълнението на договора за изпълнение по съответната обособена позиция и включва провизорни суми и непредвидени разходи съгласно договора.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...