Акценти
Начало / Крими / Оставиха в ареста рецидивист, обвинен за кражба на автомобил в Плевен

Оставиха в ареста рецидивист, обвинен за кражба на автомобил в Плевен

Оставиха в ареста крадец на автомобили в Плевен, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. По предложение на Районна прокуратура – Плевен Районният съд е наложил постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицето Теодор М., привлечен в качеството на обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

В Районна прокуратура – Плевен на 18.11.2015г е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 17.11.2015г. в град Плевен, чрез използване на ключ отнел чужд лек автомобил „Рено туинго”, оставен без постоянен надзор.  В резултат на предприетите незабавни действия по разследването, автомобилът, предмет на престъплението, е бил намерен изоставен и опожарен. В хода на проведеното разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършител на деянието е лице на 22 години от Плевен, многократно осъждан за престъпления против собствеността.

С постановление от 11 декември на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура –  Плевен същият е задържан под стража за срок до 72 часа. На 14 декември е внесено предложение до Районен съд – Плевен по отношение на обвиняемия Теодор М. да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Внесеното от страна на прокуратурата предложение е било уважено. Разследването по делото продължава.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...