Начало / Общество / Родители поискаха от кмета чисти детски площадки

Родители поискаха от кмета чисти детски площадки

Кметът Георг Спартански се срещна днес с живущи в района на ул. „П. Р. Славейков” в Плевен след подаден от тях сигнал за състоянието на детската площадка пред блок „Раковски”. Нередовно почистване на съдовете за смет, неподдържана растителност, счупени детски съоръжения, неподменян от години материал в пясъчника притесняват подалите сигнала, предимно млади майки.

Георг Спартански обясни, че Общината полага максимални усилия да поддържа вида на всички детски площадки в града, но честите вандалски набези и липсата на хигиенни навици в редица наши съграждани костват много допълнителни средства и сили. На място той разпореди да се вземат мерки за редовно почистване на детската площадка и доставяне по преценка на допълнителни съдове за отпадъци, да бъде сменен пясъкът, да се ремонтират люлките и да се окастри избуялата растителност.

детска площадка пейки

Лично ще проследя изпълнението, но без достатъчно отговорност от страна на плевенчани да се опазват хигиената и редът, за което постоянно апелирам, всички тези действия се обезсмислят, категоричен беше кметът.

кошче боклуци

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...