Акценти
Начало / Култура / Рисунка на плевенско дете реклама на изложба от международен конкурс в Германия

Рисунка на плевенско дете реклама на изложба от международен конкурс в Германия

Рисунката  „Еднорог“ на седемгодишния Цветомир Маринов от арт школа „Колорит“ е избрана като мотив за плакатите, поканите и за огромна видео стена, рекламираща изложбата на 55-тия Международен конкурс за рисунка “FLOW 2022” в град  Швед, Германия.

Рисунката на Цветомир е изпълнена виртуозно с маслени пастели  и излъчва приказност и радост, разказа арт педагогът на школата Майя Ананиева, съобщавайки новината. Рисунката на плевенското дете е избрана сред хиляди творби на деца от цял свят. На Цветомир е присъдена и Специалната  награда на Фондацията на Музикалните и художествените училища.

В специално обръщение към ръководителя на школата Майя Ананиева  Директорът на форума Кристиян Венцел поздравява за триумфалния успех Цветомир Маринов и  благодари за красивите творби, създадени от нейните талантливи ученици,  които са експонирани в Международната изложба и са отличени с почетни награди.  Творбите на  малките художници от „Колорит“ са много жизнерадостни, цветни, забавни и магнетични за публиката в Германия, споделят организаторите.

Поредният успех на школата е доказателство за специалното място, което тя заема на световната арт сцена със своя впечатляващ колоритен стил, с гордост споделя Майя Ананиева и допълва, че това също е голямо признание за нея като педагог с  позиции на международните арт форуми.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...