Акценти
Начало / Култура / Плевенското читалище „Съгласие“ с награда ПроКултура`2022

Плевенското читалище „Съгласие“ с награда ПроКултура`2022

НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, е отличено с награда ПроКултура за 2022 г. в категория „Читалища“. Наградата бе връчена на секретаря Мая Паскова на официална церемония, състояла се на 12 август в Зала 2 на Експо-център „Флора“ в  Бургас. Събитието се провежда в рамките на IX-та национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на младежките състави“.


Наградата се връчва на Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура чрез поддържането на балетна школа, вокален и фолклорен ансамбъл. През 2022 г. се подготвя и изнася спектакълът от деца за деца „За буквите“. Това е и темата на презентацията, изнесена от Мая Паскова по време на конференцията.


Конференцията и наградите се организират по случай 12 август, обявен от ООН за Международeн ден на младежта. Във форума участват над 60 представители от 42 институции в 20 населени места в страната.
Събитието е част от комуникационната кампанията на Европейската фестивална асоциация #НевъзможноБезМладежта в рамките на Европейската година на младежта – #ImpossibleWithoutYouth#ImpossibleWithoutYou.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...