Начало / Култура / Рисунка на дете от школа „Колорит” украси каталога на международен конкурс в Литва

Рисунка на дете от школа „Колорит” украси каталога на международен конкурс в Литва

Дванадесетгодишната Александра Митева и живописната й творба „Български моми” са отличени с Първа награда в Международния конкурс за детска рисунка „Славянски извор”, провел се в град Клайпеда  в Литва. Творбата на плевенското момиче е отпечатана на корицата на каталога на международния форум, научихме от Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит” – Плевен.

Малките колоритчета спечелиха общо 10 награди от 13-то издание на престижния конкурс. Носители на трета награда станаха Виктория Иванова – 12 г. и Адрияна Роси – 6 г.

Поощрителни награди  получават Калоян Йоргов /12г./ , Христина Татолова /7г./ Християн Христов /10г./ и Белослава Митева /10г./ Лауреатско звание е присъдено на Ния Копчева /12г./, Йоана Габровска /17г./ и Елена Чифлигарска /17г./

Над 9 000 деца от 21 страни са рисували по  трите теми на конкурса – „Красотата на моя роден край”, „Библейски сюжети” и „Ръкописни книги”. Арт школа „Колорит” е представила колекция от живописни творби и по трите теми. Международният форум се организира от Музея за Литовско изкуство, Вилнюс и Литва епархии на Руската православна църква, Дружеството за християнско образование в град Клайпеда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...