Акценти
Начало / Общество / РИОСВ – Плевен намери препариран защитен вид в плевенски ресторант

РИОСВ – Плевен намери препариран защитен вид в плевенски ресторант

Синявица
Синявица

Експертите от РИОСВ – Плевен са извършили 126 проверки на 123 обекта през изминалия месец, като са дадени 60 предписания. За това съобщават от пресцентъра на Инспекцията. На 73 обекта са направени 75 планови проверки и са дадени 39 предписания. Извършени са и 51 извънредни проверки, като 4 от тях са били по искане на МВР и Прокуратурата.

Една от извършените проверки е била във връзка с постановление от Районна прокуратура – Никопол, което се отнася до жалба за отглеждане на животни и замърсяване на улица с оборски тор в село Брест, община Гулянци. Извършена е съвместна проверка с участието на представител на Община Гулянци и е дадено предписание за осигуряване на водонепропусклива площадка за временно съхранение на формирания при животновъдната дейност торов отпадък, съобразно броя на отглежданите животни, за период от 6 месеца.

Извършени са и три извънредни проверки за препарирани екземпляри от защитени видове. Кожа от лъв е била намерена в хотел в Априлци, а друг препариран екземпляр е бил изложен на пазара за животни в Троян. Акт за административно нарушение е бил съставен пък на плевенски ресторант, след като в него е открит изложен на публично място екземпляр от защитения вид Синявица.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...