Акценти
Начало / Спорт / „Рилски спортист“ с трети поред комплект бронзови медали от Купата на България

„Рилски спортист“ с трети поред комплект бронзови медали от Купата на България

Рилски спортист
Снимка:LAB.BG

След пълен обрат в четвъртата част на мача, отборът на „Рилски спортист“ спечели третото място в турнира за Купата на България по баскетбол. Надпреварата се провежда от четвъртък в плевенската зала „Балканстрой“, а днес бе мачът за третото място. В него отборът от Самоков се изправи срещу тима на Ямбол.
Ямболци поведоха още в началото на мача и след 10 минути игра имаха преднина от 10 точки – 21:11. Втората част бе за „скиорите“, но реализираните от тях 20 точки не бяха достатъчни за обрат и на полувремето светлинното табло сочеше  38:31 точки за тима на „Ямбол“.
С подновяването на играта „Рилски спортист“ продължи да е по-концентрираният тим на терена и добави нови 24 точки към актива си. Съперниците им имаха с 2 по-малко, но разликата от първата част продължи да се стопява и в последната четвърт „Рилецо“ изравни и поведе, а инфарктните последни минути на двубоя само повишиха адреналина на тимовете и на публиката в залата. Победата с последната сирена дойде при 74:69 в полза на „Рилски спортист“. А така отборът е за трета поред година медалист от турнира за Купата на България.
Мачът за третото място наблюдава министърът на спорта Красен Кралев и неговият съветник и плевенска баскетболна легенда Цветан Антов, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и членове на Управителния съвет на БФ Баскетбол.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...