Акценти
Начало / Общество / Реформата в Северняшкия ансамбъл да бъде обсъдена на предстоящата сесия на ОбС, предлага общинският съветник Георг Спартански

Реформата в Северняшкия ансамбъл да бъде обсъдена на предстоящата сесия на ОбС, предлага общинският съветник Георг Спартански

Изслушване на информация от директора на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци ”Иван Вълев”-Плевен относно хода на реформата в ансамбъла да бъде включена като допълнителна точка в дневния ред на предстоящата в края на август сесия на Общинския съвет предлага общинският съветник от БНД – Обединена десница Георг Спартански. Съветникът настоява да получи информация, свързана с оптимизиране броя на изпълнителите и подобряване качеството на работа в ансамбъла, както и относно реализацията на концепцията за развитие на ансамбъла и плана за художествено-творческата концертна дейност за 2013г

Поводът за включването на допълнителната точка в дневния ред на предстоящата сесия са появилите се в медиите сигнали за допускани нарушения от страна на новоназначения ръководител, свързани с организацията на дейността на ансамбъла, а така също и за недобра работна среда вътре в ансамбъла, обяснява Георг Спартански на страницата си във Фейсбук. „Тези сигнали не могат да не тревожат,тъй като Северняшки ансамбъл – Плевен е една от утвърдените и международно признати културни емблеми на Плевен”, казва Спартански и допълва, че общинските съветници имат правото, но и задължението да упражняват текущ и последващ контрол върху приетите от тях актове, а така също и върху дейността на структурите и звената на издръжка от бюджета на Община Плевен.

Съветникът внася и поредните три питания към кмета на Община Плевен по въпроси, които счита за важни от гледна точка на обществения интерес.
Едно от питанията е свързано с обществените поръчки, проведени от Община Плевен за времето от 01.01.2012 г. до 15.07.2013 г. – каква е стойността на всяка една от обществените поръчки, проведени в този период и кои са подизпълнителите, ангажирани от спечелилите поръчките фирми. В питането си Спартански иска информация има ли проведени нови процедури за периода 15.07.2013г.-20.08.2013г, свързани с възлагане на обществени поръчки и кои са спечелилите фирми и на каква стойност е всяка от съответните обществени поръчки.
Второто питане е във връзка с пазара на автомобили и автомобилни части в района на „Балканстрой”. Според сигнал, получен от Спартански, таксите от търговците там се събират избирателно, а не от всички. Затова той иска от кмета информация събира ли Общината такси от търговците на посочения автопазар и ако – да, какви са средномесечните постъпления от тях. Допълнително съветникът повдига въпроса и за сметосъбирането и сметоизвозването от този район, както и за съществуването на тоалетни.

Третото питане на съветника Георг Спартански се отнася до състоянието на паметниците на всеки от входовете на Плевен – откъм София, Ловеч и Русе. Какви мерки и кога ще бъдат предприети за тяхното ремонтиране и почистване, е въпросът на Спартански към кмета проф. Димитър Стойков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. гражданка

    Питача по-добре да пита Зеленогорски колко кинта си разделиха през 12-годишния мандат.