Акценти
Начало / Последни новини / Рефер отне победа на Спартак (Плевен) в Бургас

Рефер отне победа на Спартак (Плевен) в Бургас

Първа точка от началото на пролетния дял на Б група записаха футболистите на плевенския Спартак. Взеха я в Бургас след 1:1 срещу местния Нефтохимик в среща от 21-ия кръг на първенството. Спартаковци бяха по-добрият тим през целия мач. Те взеха аванс още в началото, когато Димо Атанасов центрира и капитанът Иво Иванов насочи неспасяемо топката в мрежата на бургазлии. Плевенският тим продължи да доминира. Създаде и още голови ситуации, но за съжаление не успя да ги материализира.
Селекцията на Роберт Петров изпусна победата за секунди. Едва в 96-ата минута домакините се добраха до точката – Жеков изравни след центриране от корнер.
Основната заслуга за хикса обаче е на рефера Мустафа Шефкет, който не позволи на Спартак да спечели мача. Той ощетяваше гостите периодично. През първото полувреме си затвори очите при зверски фаул срещу Даниел Васев, отказвайки да санкционира извършителят. След почивката системно спираше устрема на плевенчани с измислени отсъждания почти все в полза на домакините. В 52-ата минута Григор Долапчиев се измъкна сам срещу вратаря и бе грубо повален пред наказателното поле. Вместо червен картон на провинилия се Шефкет му вдигна само жълт. В 65-ата минута спартаковци отново бяха на голова позиция, но Шефкет си измисли засада. Накрая даде 4-минутно продължение, но след изтичането му „забрави“ да свири край на мача. Вместо това в 95,40 мин. отсъди фаул за бургазлии в центъра на терена. Последва центриране в наказателното поле, където плевенският вратар Димитър Пантев бе блокиран от двама съперници, от които получи удар с лакът. Реферът обаче реши, че няма нарушение и посочи корнер. След изпълнението му Жеков изравни.
След края на мача ядосаният спонсор Иван Динов заяви, че клубът ще подаде жалба срещу безобразното съдийство на Мустафа Шефкет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...