Акценти
Начало / Общество / Ремонт на пътища осъществиха в община Гулянци по съвместен проект с Румъния

Ремонт на пътища осъществиха в община Гулянци по съвместен проект с Румъния

Община Гулянци приключи втори проект в партньорство с Румъния, информират от пресцентъра на местната администрация в града. На 17 декември в Конферентната зала на Община Гулянци се проведе заключителна пресконференция по проект „Подобряване на връзката на транспортната инфраструктура между окръг Телеорман и област Плевен, чрез рехабилитация на пътищата в община Селел и община Гулянци“, финансиран по програмата за „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007–2013“.

На събитието присъстваха кметът на румънския град Селел Габриел Кържан и кметът на община Гулянци Лъчезар Яков, представители на местното ръководство и администрация на двете крайдунавски общини, медии и граждани. Дейностите по проект „Подобряване на връзката на транспортната инфраструктура между окръг Телеорман и област Плевен, чрез рехабилитация на пътищата в Община Селел и Община Гулянци“ стартираха в края на 2014 година. От наша страна беше реализиран обект „Рехабилитация на общински път PVN 1020, (ІІ-11) Гитен – Искър – Граница община Гулянци и община Долна Митрополия – Славовица…”. Ремонтираната пътна отсечка е от 4,991 километра, стойността на дейностите по проекта – 3 927 101 лева. Пътят е асфалтиран, по протежението му са изградени две подпорни стени, отводнителна система, банкети, положени са нови бордюри и тротоари.

Лъчезар Яков

В рамките на заключителната пресконференция партньорите отчетоха, че проектът е изпълнил основната си цел. Подобрени са междуселищната инфраструктура и пътните връзки, както и свързването им с привлекателни туристически обекти и река Дунав. Създаването на нова настилка, възстановяването на пътните принадлежности, попълването на пътната сигнализация с пътни знаци допринасят за по-добра безопасност и удобства при пътуване във въпросния участък.

Снимки: Община Гулянци

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...