Акценти
Начало / Образование / Ремонт за близо 240 000 лева започна в гимназията в Гиген

Ремонт за близо 240 000 лева започна в гимназията в Гиген

СУ „Асен Златаров” в село Гиген ще бъде ремонтирано по проект, с който Община Гулянци спечели финансиране по програма „Красивя България”. Общата стойност на проекта е 238 536 лева, от които 53% финансиране от общината и 47% от програмата.

В рамките на предвидените средства ще бъде направена външна топлоизолация на сградата, подмяна на дограмата, ремонт и хидроизолация на покрива, поставяне на нови улуци. Ще бъде ремонтиран и физкултурният салон, предвидена е и подмяна на осветлението.

Проектът има и социална насоченост. Според условията на „Красива България” 5% от стойността му ще бъдат използвани за професионално обучение на безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда.

Сградата на СУ „Асен Златров” е строена през 1928 година. През последните години общината и училищното ръководство я поддържат в много добро състояние, чрез реализирането на различни проекти и текущи ремонти. На част от сградата беше сменена дограмата, по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа бяха изградени вътрешни санитарни възли и извършен ремонт и оборудване на класните стаи. Училището е второто по големина в общината. В него се обучават 208 деца от I  до XII клас. Работят 26 души педагогически и непедагогически персонал.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...