Акценти
Начало / Последни новини / Над 100 деца събра инициативата „Ваканция без грижи“ в Брест

Над 100 деца събра инициативата „Ваканция без грижи“ в Брест

Над 100 деца взеха участие в състезанията по народна топка, водна стрелба с пистолети, бягане с чували и другите състезателни игри в рамките на спортната кампания „Ваканция без грижи“, която се проведе вчера в село Брест, община Гулянци. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на плевенския депутат Владислав Николов и с подкрепата на кмета на село Брест Цецо Луканов.

Много емоции донесе спортния празник не само на децата, но и на техните родители. Развълнувана  майка сподели на организаторите, че детето й е било много щастливо от провеждането на спортната инициатива и за първи път в живота си получава подаръци. Председателят на Сдружението Слави Михайлов пое ангажимент по често да прави инициативи в село Брест, за да зарадва отново децата. „Очевидно е, че в малките населени места провеждането на подобен тип мероприятия правят живота на хората там по-смислен и пълноценен“, коментира Слави Михайлов.

За децата голяма радост донесоха подаръците, които  кметът на селото Цецо Луканов раздаде. Всяко дете получи грамота за участие, раздадени бяха много топки, раници, спортни шишета и др., така победители и победени бяха сред наградените. Народният представител и патрон на спортната кампания „Ваканция без грижи“ Владислав Николов обобщи, че за двата дни, през които се проведе спортната инициатива, са обхванати над 250 деца от град Пордим и село Брест. „Осмислянето на свободното време с полезни за децата и младите хора занимания през лятната ваканция е важно, за да ги изграждаме като пълноценни граждани. През следващата година се надявам да обхванем още населени места в областта, за да стигнем до повече деца и да им доставим радост“, каза Владислав Николов.

Слави Михайлов благодари на всички спонсори за активната им подкрепа, както и на кмета на селото Цецо Луканов и не на последно място на народния представител Владислав Николов. Спортната кампания продължава да се провежда, като на 10 август с подкрепата на дирекция „Спорт“ в община Варна на спортните игрища в морската градина в града през целия ден ще има състезания и футболен турнир, в които се очаква да вземат участие над 400 деца и младежи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...