Акценти
Начало / Общество / Ремонтът на ЦРД влиза за обсъждане в Общинския съвет

Ремонтът на ЦРД влиза за обсъждане в Общинския съвет

Община Плевен има намерение да кандидатства с проекта „Фасадна реставрация и подмяна дограма на Център за подпомагане на личностно развитие“  за външно финансиране по „Красива България” през 2018 г. Крайният срок за депозиране на проекта е 15 януари 2018 г, съобщиха от общинската администрация.

 Общата стойност на проекта е 286 667,00 лв., като 59% от средствата или 169 134  лв. ще бъдат осигурени от общинския бюджет. Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България” 2018 г.  най-малко пет години след приключване на изпълнението на ремонтните дейности не се разрешава промяна в определеното предназначение на обекта или на части от него.

На предстоящото заседание на Общински съвет – Плевен, ще бъде обсъдено предложение от кмета Георг Спартански за даване на съгласие от местния парламент за кандидатстване и осигуряване на собствен финансов ресурс като задължително условие за доказване на намеренията.

Не можем да си позволим след рехабилитацията на Градската градина сградата на Центъра за работа с деца да контрастира с новата й визия. Зданието, отличаващо се с оригиналната си архитектура, е и недвижими културна ценност и държим на неговото съхраняване, коментира Георг Спартански намеренията на Община Плевен.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...