Акценти
Начало / Общество / Ремонтът на Спортното училище в Плевен приключва – министър Мариана Георгиева идва на посещение

Ремонтът на Спортното училище в Плевен приключва – министър Мариана Георгиева идва на посещение

спортно училище Плевен

Ремонтът на Спортното училище „Георги Бенковски” в Плевен е приключил на 90%, информира за infopleven областният управител Илиян Йончев. В момента текат довършителни работи на обекта. По този повод утре спортният министър Мариана Георгиева ще посети школото.

Големият ремонт на училището започна на 24 март тази година. Изпълнител на обекта е „Еко Танк Инженеринг” ООД – София. Фирмата спечели офертата на Министерството на младежта и спорта и ремонтира спортните училища в Плевен и Пловдив, информираха тогава от Областната администрация. Дейностите включват топло- и хидроизолация на покрива на сградите, саниране на фасадите, подмяна на вътрешната и външната дограма, подовите настилки, ремонт на санитарните възли, шпакловане и боядисване на стените и таваните и подмяна на осветителните тела. Общата сума е почти 3 милиона лева, а срокът за изпълнение – 8 месеца. Това е първата голяма обществена поръчка на Министерството, средствата за която бяха одобрени от правителството.

Спортно училище

Плевенското спортно училище, което е първото в страната, не е ремонтирано от своето откриване. Мариана Георгиева го посети през есента на миналата година по покана на областния управител и  лично се увери, че то се нуждае от спешен ремонт.

Мариана Георгиева, министър на спорта

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...