Акценти
Начало / Крими / От полицията потвърдиха – сирийски бежанци са пътували в колата, която катастрофира край Гривица /обновена/

От полицията потвърдиха – сирийски бежанци са пътували в колата, която катастрофира край Гривица /обновена/

катастрофа гривица

Семейство сирийци е пътувало в лекия автомобил, който тази сутрин катастрофира тежко край Плевен. Двама от семейството – бащата -35-годишният Делбрин,, и 7-годишният му син Ахмед, загинаха на място при сблъсъка на леката кола със зърновоз. Самоличността на третата жертва – също мъж, все още е неустановена поради липса на лични документи, съобщиха от Окръжна прокуратура в Плевен.

От ОДМВР – Плевен преди минути съобщиха самоличността на петима, които са се возили в лекия автомобил. С изключение на мъжа с все още неустановена самоличност, за всички е установено, че са законно пребиваващи у нас сирийски бежанци.

В плевенската болницата в тежко състояние са настанени другите трима, пострадали при катастрофата – 26-годишната Уинда – майка на 7-годишното починало момченце, заедно с другото й дете – 5-годишната Шайма, и 44-годишният Саер. Всички те са с коремно-гръдни травми и опасност за живота.

Тежката катастрофа стана тази сутрин в 6.55 часа на главен път  Плевен – Русе край село Гривица, информираха от пресцентъра на ОД на МВР – Плевен. „Рено Меган” със софийска регистрация, в което пътуват сирийските граждани, движейки се в посока София навлиза в насрещното платно и се удря  странично в товарен автомобил „МАН”, превозващ зърно. При катастрофата трима загиват на място, а други трима са настанени в плевенската Университетска болница. Водачът на камиона не е пострадал. Алкохолната му проба му е отрицателна.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...