Акценти
Начало / Общество / От „Инжстрой” подготвят строителната площадка на моста при Ясен

От „Инжстрой” подготвят строителната площадка на моста при Ясен

мост Ясен

Община Плевен вчера е сключила договор с общинската фирма „Инжстрой”  за възстановяване на стария пътен мост на пътя Плевен-Ясен и за възстановяване на пешеходния  мост на река Чернелка при село Търнене, информираха днес от общинската администрация..

Общата стойност на двата обекта е 537 203.32 лв. с ДДС. От тях 9293.98 лв. са предназначени за укрепване моста на р. Чернелка и са предоставени изцяло от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС. Същата комисия предостави за ремонта на Стария мост при с. Ясен 268 600 лв., а предвид аварийното състояние на съоръжението и необходимостта от неотложни действия Агенцията за обществени поръчки даде становище строителните работи да бъдат възложени директно без провеждане на съответната процедура по Закона за обществени поръчки, уточниха от общинската администрация. Останалата сума ще бъде осигурена от бюджета на Община Плевен.

Срокът за изпълнение на двата обекта е 120 дни, считано от откриването на строителната площадка, за което работниците от „Инжстрой” извършват подготовка.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...