Акценти
Начало / Общество / Ремонтът на пътя Кнежа – Искър приключва до 20 дни

Ремонтът на пътя Кнежа – Искър приключва до 20 дни

ремонт-Искър-Кнежа

Ремонтът на пътя Кнежа – Искър приключва след 20 дни, информира на пресконференция инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление – Плевен. В момента текът довършителни работи. Агенция „Пътна инфраструктура” преговаря с ЧЕЗ за превключване от стария към новия трафопост, което бави нещата, уточни Денчев.

Ремонтът на пътя започна на 2 юли 2012 г., като по план трябваше да приключи за 5 месеца. През ноември настъпи зимата и дейностите бяха преустановени. Освен това ПУДООС подкрепи искането на ръководството на Община Искър за изграждане на колекторна канализация през града. От април 2013 г. започнаха и подготвителните работи на обекта и продължаването на ремонтните дейности. Рехабилитацията на пътя Кнежа – Искър е част от Лот 1, финансиран от ОП „Регионално развитие”. Общата дължина на участъка е 6.741 км. Стойността на договора с изпълнителя на строително-монтажните работи е 7 951 068, 54 лева без ДДС.

В момента тече студено рециклиране и на 3 км от участъка Кнежа-Луковит, информира още инж. Денчев. Пътят е затворен. На финала на ремонтните дейности ще има много добър път от Долни Дъбник до Област Враца с новоположени асфалтови пластове .

Общо 120 км пътища са рехабилитирани в периода 2012-2013 г. в Област Плевен, информира още инж. Денчев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...