Акценти
Начало / Здравеопазване / Ректорът и почетният ректор на Медицинския в Плевен с покани за участие в два престижни международни форума

Ректорът и почетният ректор на Медицинския в Плевен с покани за участие в два престижни международни форума

проф. Григор Горчев-проф. Славчо Томов

Почетният ректор на Медицинския университет в Плевен – член-кореспондентът проф. Григор Горчев, и ректорът на университета – проф. Славчо Томов, са получили покана за участие като гост-лектори в Евроамериканския конгрес по роботика през месец февроари тази година.  Форумът ще се проведе в град Орландо, Флорида. „За нас е голяма чест да получим покана за изнасяне на лекции. Това е признание  и за Медицинския университет от водещата страна в областта на роботизираната хирургия”, коментира проф. Горчев.

Преди повече от пет години проф. Горчев и екипът му, в който е и сегашният ректор на Медицинския университет, първи прилагат роботизираната хирургия в областта на онкогинекологията в Югоизточна Европа.

Двамата плевенски професори са поканени да участват и в Европейския конгрес на Асоциацията по роботизирана гинекологична хирургия , който ще се проведе в Истанбул през месец юни тази година. Проф. Григор Горчев е член на управителния съвет на Асоциацията.

Той обяви, че Медицинският университе в Плевен ще кандидатства за домакин на Европейския конгрес за роботизирана хирургия през 2017 г.

 

 

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...