Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Рекорден брой подвижни избирателни секции в област Плевен

Рекорден брой подвижни избирателни секции в област Плевен

За предстоящите на 26 март Парламентарни избори в област Плевен са създадени рекорден брой подвижни избирателни секции. Това съобщи днес председателят на РИК – Плевен Ярослав Димитров. Досега са разкрити 12 подвижни секции в областта, като заявления за гласуване в подвижна урна са подали 285 души от седем общини в региона. До този момент няма подадени заявления от общините Никопол, Пордим, Долни Дъбник и Долна Митрополия. Ярослав Димитров напомни, че срокът за приемане на заявления изтича на 20 март.

Председателят на РИК каза, че имат уверение от общинските администрации за осигурена възможност за нормално гласуване на хора със зрителни или двигателни увреждания. На предстоящите избори секции ще има в затворите в Плевен и Белене, три ще са секциите в УМБАЛ – Плевен, и по една секция ще бъде разкрита в болниците в Червен бряг и Левски.

Областният управител Марио Тодоров информира, че от ЧЕЗ ще осигурят независимо захранване с ток на Областната администрация и РИК в деня на вота. Подсигурени са също допълнителни екипи на ЧЕЗ и Противопожарната служба за бърза реакция при евентуални проблеми в изборния ден.

Стана ясно също, че три социологически агенции ще работят на терен в изборния ден, а двама международни наблюдатели са се срещнали с ръководството на РИК-Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...