Начало / Здравеопазване / Редица лекари от УМБАЛ – Плевен отличени с доверието на пациентите

Редица лекари от УМБАЛ – Плевен отличени с доверието на пациентите

На 25 януари в Парламента на България бяха отличени 309 доказани в своята професионална област специалисти – лекарите, на които българският пациент вярва. Те взеха участие в дискусия по наболелите проблеми и дългоочакваните реформи в здравеопазването, съобщават от УМБАЛ „Д-р Герги Странски“ – Плевен. Инициативата „Лекарите, на които вярваме“ се заражда през 2011 г. под патронажа на Председателя на Народното събрание с цел да изгради мост и да върне доверието между пациентите и лекарите на България. Налице е поредният том с имената на „Лекарите, на които вярваме“, събрал номинациите на обичаните и търсени от пациентите специалисти за 2015 г., като „указател за нашето морално и физическо здраве“.

Сред отличените медици с доверието на пациентите са видни представители на Университетската болница – почетният ректор на МУ – Плевен чл. кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., зам.-деканът на Факултет „Обществено здраве“ и началник на Клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ проф. д-р Цеца Дойчинова, д.м., началникът на Клиника по анестезиология и интензивно лечение проф. д-р Радко Радев,д.м.н., който е и ръководител на катедра по анестезиология и интензивно лечение, д-р Славейко Богданов и д-р Полина Василева от Клиника по анестезиология и интензивно лечение, доц. д-р Николай Цветков, д.м., началник на клиниката по хематология към УМБАЛ-Плевен, доц. д-р Галя Ганчева, д.м., републикански консултант по инфекциозни болести за Централна Северна България, работи в Клиника по инфекциозни болести.

„Този сертификат за мен е огромна чест и признание за труда ми, но и огромна отговорност, защото трябва да продължа да оправдавам доверието на пациентите, което те са ми гласували. Продължавам да работя на максимум, както и досега“, заяви проф. д-р Дойчинова, която е присъствала на церемонията, започнала с химна на Република България и едноминутно мълчание в памет на починалите през изминалата година медици. След официалната церемония, на която лекарите са поздравени от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, микрофонът е останал отворен, за да може всеки един от номинираните медици, ако желае, да се изкаже.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...