Начало / Образование / Регионалният кръг на състезанието „Най-добър млад строител“ ще се проведе в Плевен

Регионалният кръг на състезанието „Най-добър млад строител“ ще се проведе в Плевен

На 16 и 17 март 2023 г. в  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев”, гр. Плевен ще се проведе регионалният кръг от националното състезание „Най-добър млад строител” в професионално направление „Строителство“. Заедно с домакините, в надпреварата  ще вземат участие ученици от  шест сродни професионални гимназии от Велико Търново, Видин, Враца ,Габрово, Монтана  и Тетевен.
Учениците ще мерят сили в четири състезателни дисциплини:
•    Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
•    Облицовки и настилки;
•    Зидария;
•    Сухо строителство.
Представителните отбори на професионалните гимназии ще демонстрират  теоретична подготовка, знания и практически умения за изпълнение на строителни дейности. Същинската част на надпреварата между учениците ще започне с теоретичен тест за дисциплините „Зидария“ и „Сухо строителство.
Инициативата цели популяризиране на професионалното образование и изява на подготвените бъдещи строители, строителни техници, архитекти, дизайнери.
Организатор на  надпреварата между учениците от професионалните гимназии е МОН, в партньорство с „Кнауф България” ЕООД, Камара на строителите в България, „Мегахим” АД, „Хенкел България” ЕООД , „Винербергер България” ЕООД , РУО Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...