Начало / Култура / Официално връчват награди от Китай за деца от арт школа „Колорит“ – Плевен

Официално връчват награди от Китай за деца от арт школа „Колорит“ – Плевен

На 15 март /сряда/ от 18.00 часа 2023 г. НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, и Арт школа „Колорит“ – Плевен организират  тържествена церемония за връчване на престижни награди  от Международната онлайн изложба – конкурс  “Детска екологична живопис“ 2021-2022 в Китай на деца от арт школа „Колорит“. Наградите ще бъдат връчени от представители на Посолството на Китайската народна република в България. Гости ще бъдат г-н Гуан Син, културен съветник , г-н Ян Тиен, началник на отдел на образование , г-жа Дай Ин, аташе по културните въпроси и г-н Чън Дзъя, времен началник на търговски отдел.

На арт школа „Колорит” ще бъде връчена наградата „Най-добър организатор”, която  включва Сертификат и Златен медал.  Две деца ще получат Сертификат и Златен медал,  осем деца  ще получат Сертификат и Сребърен медал, десет деца са носители на Сертификат и Бронзов медал и шест деца  – Почетна награда.

Организатори на Международния конкурс са Министерството на екологията и  околната среда на Китайската народна република, Информационният офис на  Държавния Съвет  на народите на Китай и Секретариатът за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, подкрепени от китайските посолства в тези страни и Центъра за обмен на опит между хората от Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Церемонията ще се проведе в зала „Библиотека“ на Читалище „Съгласие 1869“ – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...