Акценти
Начало / Крими /  Районна прокуратура – Плевен прати на съд четирима за  хулиганство и съпротива на полицаи

 Районна прокуратура – Плевен прати на съд четирима за  хулиганство и съпротива на полицаи

За три седмици Районна прокуратура – Плевен приключи разследването и внесе съда обвинителен акт по бързо производство срещу четирима за хулиганство, съпроводено с съпротива на полицейски служители, съобщават от пресцентъра на правораздавателната институция.

Обвинението срещу Николай М., Васил И.,  Христо М.  и Росен Я. е за това, че на 25.05.2016г. в с.Дисевица обл.Плевен, в съучастие като извършители, обвиняемият Николай М. при условията на опасен рецидив, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу двама полицейски служители към Сектор Охранителна полиция при Второ РУ МВР-гр.Плевен.

Четиримата обвиняемите се познават и поддържат помежду си приятелски отношения, като Николай М. живеел  в с.Дисевица. На 25.05.2016 г. бил получен сигнал за нарушаване на дневната тишина, като на място бил изпратен полицейски екип. Служителите на реда се легитимирали, разяснили повода за посещението си –постъпил сигнал от гражданин за нарушаване на тишината и помолили Николай М. да ги придружи до служебния автомобил, за да му бъде съставен протокол за предупреждение. В този момент се намесили другите трима  обвиняеми, които наобиколили служебния автомобил, започнали да блъскат по него, като тези им действия били придружени с отправянето на закани и със заплашително поведение спрямо полицаите.     Обвиняеми продължили с агресивното си поведение и след пристигането на други полицейски служители, като продължавали да псували и блъскали униформените. Заради агресивното си поведение обвиняемите  били задържани и откарани в полицейското управление,  и им е наложена мярка за неотклонение – парична гаранция по 1000 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...