Акценти
Начало / Последни новини / Мрак около бъдещето на новата Б група и ОФК Спартак /Плевен/
Снимка: sportal.bg

Мрак около бъдещето на новата Б група и ОФК Спартак /Плевен/

Кога ще стане известен новия формат на футболната Б група или както по ново му ще се нарича Втора професионална лига за сезон 2016-2017? Кои отбори ще участват в нея? Сред тях ли ще е ОФК Спартак /Плевен/? Отговори на тези и други последващи въпроси НЯМА. И по-неприятното е, че не се знае кога ще има. Днес Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз /БФС/ трябваше да оповести всичко около новия сезон на втория ешелон. В крайна сметка обаче не само няма да стане днес, но няма и до края на седмицата, поне според неофициалната информация.

Не е ясно къде е причината за забавянето. Вероятно в набора на самите отбори. Уж кандидатите бяха много пък всеки ден окапват като презрели круши. В медийното пространство бяха афиширани намеренията на Лудогорец /Разград/, Левски /София/, Славия /София/ и новото ЦСКА да имат втори отбор, който да се състезава във Втора лига. В крайна сметка левскари и слависти се отказаха от тази идея.

БФС пък обяви, че ще покани във Втората лига вицешампионите на четирите В аматьорски групи. Оказа се обаче, че от тях само Ботев /Враца/ и Витоша /Бистрица/ откликнаха на поканата. Останалите два – Калиакра /Каварна/ и Розова долина /Казанлък/ категорично отказаха. Другият който каза „баста“ на Б група е спечелилия промоция за нея – първенецът на Североизточната В група Черноморец /Балчик/. Причината, която изтъкнаха изброените е до болка позната – липса на достатъчно финанси. От футболната централа поканиха и шампиона на софийската А областна група – Локомотив /София/. „Железничарите“ приеха. Една от причините за забавянето със сигурност е свързана с автентичното ЦСКА, което спечели купата на България и първенството на Югозападната В група. Дружеството е пред финансов фалит, а 26 юни е последния срок за представяне на оздравителен план. Ако има такъв и бъде одобрен отборът ще бъде допуснат до участие в Б група. На този етап сигурните участници са Поморие, Оборище /Панагюрище/, Ботев /Гълъбово/, Банско, Созопол, Пирин /Разлог/, Етър /Велико Търново/, Несебър. Това обаче са само половината от предварително обявения брой – 16 отбора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...