Начало / Крими / Районна прокуратура –  Плевен задържа за 72 часа мъж, нанесъл жесток побой на жена

Районна прокуратура –  Плевен задържа за 72 часа мъж, нанесъл жесток побой на жена

Районна прокуратура гр. Плевен, с постановление на наблюдаващия прокурор, задържа за 72 часа мъж, причинил редица средни телесни повреди на жената, с която живее на семейни начала. По воденото досъдебно производство на Г.И. е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, причинена с особена жестокост, престъпление по чл. 131, ал.1, т.9, вр. чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

На 24.05.2020 година, Г.И. нанесъл побой с метален шиш на П.Д., в резултат на което й причинил множество телесни увреждания: черепно- мозъчна травма с хематоми в малкия мозък, фрактура на три ребра, хематом в черния дроб и други. Въпреки причинените увреждания, не потърсил медицинска помощ, но след влошаване състоянието на П.Д., на 25.05.2020 година, Г.И. се обадил на майка си, която подала сигнал на тел. 112. Пострадалата жена е приета в УМБАЛ „Г.Странски“ в гр. Плевен и е извършена спешна операция.

С постановление на наблюдаващ прокурор,  Г.И. е задържан за срок до 72 часа, в който срок прокуратура ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицето.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...