Начало / Общество / Проект за над 9 млн. лева за обновяване на образователна инфраструктура приключи Община Плевен

Проект за над 9 млн. лева за обновяване на образователна инфраструктура приключи Община Плевен

Община Плевен днес официално приключи работата по проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието“, който бе осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта е 9 306 570,25 лв. Бяха извършени интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изпълнение на дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура в град Плевен. По проекта са обновени сградите и дворните пространства на училищата: НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св. Климент Охридски“; на детските градини: ДГ 12 „Ралица“; ДГ 2 „Юнско въстание“; ДГ 8 „Щурче“; ДГ 20 „Калина“; ДГ 11 „Теменуга“; ДГ 18 „Дружба“ и на Детска ясла „Гергана“, каза ръководителят на проекта инж. Владислав Иванов. Той представи подробно извършените дейности във всеки от обектите.

След което с директора на ДГ „Щурче” – Христинка Рангелова прерязаха лентата на обновената детска градина.

„Благодарение на усилията на много прекрасни хора ние имаме чудесна сграда. Мога да бъда много щастлива от резултата от ремонтните дейности. Децата имат прекрасни площадки за игра, невероятно уреди и обстановка за игри”,  каза при откриването на обновената детска градина Христинка Рангелова и благодари, че са били включени в проекта за създаване на модерна образователна среда.

На 1 юни ДГ „Щурче“ ще отвори врати да посрещне отново деца, след принудителната ваканция заради пандемията от коронавирус.  41% от записаните деца ще посещават градината.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...