Акценти
Начало / Общество / Районна прокуратура дари монитор на затвора в Плевен

Районна прокуратура дари монитор на затвора в Плевен

Районна прокуратура – Плевен е дарила монитор на Затвора в Плевен, съобщиха от пресцентъра на правораздавателната институция. Той ще бъде използван за нуждите на издавания от лишените от свобода вестник „Кайлъшки вести“.  Печатното издание се списва и редактира само от лишени от свобода и се разпространява в Затвора – гр. Плевен.

Това е поредната инициатива от страна на прокурорите и служителите от Районна прокуратура – гр. Плевен, с която те подпомагат трудния процес на ресоциализация на лишените от свобода и подготовката им за живота извън местата за лишаване от свобода. По случай Празника на българската просвета и култура 24-ти май, Районна прокуратура – гр. Плевен се включи активно в организираната от направление „Социална дейност и възпитателна работа“ при Затвора – гр. Плевен акция под надслов „Подари книга за затворническата библиотека“.

От своя страна издателите на затворническия вестник са изпратили благодарствено писмо до Районна прокуратура, в което изказват благодарност за направеното дарение, наричайки го „благородна постъпка спрямо лишените от свобода и задържаните лица, настанени в Затвор Плевен“

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...