Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен предаде на съд двама мъже за извършен грабеж на оборот от „НОМЕМАХ”

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд двама мъже за извършен грабеж на оборот от „НОМЕМАХ”

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама 27-годишни мъже, извършили грабеж на оборот от магазин. Обвинението срещу Трифон Ш. и Ярослав М. е за това, че на 09.11.2015 г. в гр. Плевен, в съучастие като извършители, като употребили сила и заплашване спрямо двама служители на магазин, отнели чужди движими вещи – сумата от 16 243 лева, собственост на „Баумакс България” ЕООД, с намерение противозаконно да я присвоят.

Обвиняемите Трифон и Ярослав се уговорили да извършат грабеж в магазин „НОМЕМАХ” в Плевен, с цел да отнемат от персонала дневния оборот. Към момента на извършване на престъплението, обвиняемият Ярослав работел като нощна охрана в същия търговски обект. Двамата се снабдили с необходимите вещи за извършване на престъплението – белезници, ръкавици, маски, защитен спрей и пластмасови пистолети. Уговорили се след като вземат парите, Трифон да сложи белезници на Ярослав и да му завърже краката, за да инсценират, че той също е бил нападнат. На 09.11.2015г. към 20:30 ч. обвиняемите влезли маскирани в магазина и нападнали двама служители, които в офиса отчитали дневния оборот. Заплашили ги с пистолети, повалили ги на земята и ги завързали, след което вземи наличните пари. Малко по-късно нападнатите служители успели да се освободят и да извикат полиция. През това време охранителят – обвиняемия Ярослав, бил закопчан с белезници и също завързан от своя съучастник.

Двамата обвиняеми са с взети мерки задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...