Акценти
Начало / Крими / Влак удари лек автомобил на прелез между Плевен и Пордим

Влак удари лек автомобил на прелез между Плевен и Пордим

В 14.40 часа днес на прелез в междугарието Плевен – Пордим лек автомобил преминава през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация (светлина и звук), указваща приближаването на влак. Автомобилът е ударен от преминаващия пътнически влак, пътуващ по направление Червен бряг – Горна Оряховица, съобщават от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.
По първоначална информация при инцидента са пострадали шофьорът на лекия автомобил и неговият спътник. Екипи на разследващите органи и ДП НКЖИ са на мястото на инцидента. Възможно е поради инцидента да бъде нарушен графикът на движение на влаковете.

Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...