Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Разследвания във връзка с изборния ден се провеждат в Кнежа, Плевен и Червен бряг

Разследвания във връзка с изборния ден се провеждат в Кнежа, Плевен и Червен бряг

100 досъдебни производства са образувани в Прокуратурата на Република България с предмет престъпления против политическите права на гражданите и престъпления, свързани с изборите, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. 20 от тях са бързи производства, а по 80 се провежда разследване по общия ред.

За област Плевен разследвания се провеждат от Районна прокуратура Кнежа /1 бр./, Районна прокуратура  Плевен / 8 бр./, Районна прокуратура  Червен бряг /1 бр./,

Общо 75 разследвания са за престъпления против политическите права на гражданите, а 25 бр. са с предмет престъпления, свързани с изборите.

Привлечени 25 лица в качеството на обвиняеми. Три досъдебни производства са прекратени.

В Прокуратурата на Република България са образувани 1406 прокурорски преписки, от които по 1091 бр. е постановен отказ да се образува досъдебно производство. Прокуратурите в страната са изпратили по компетентност на други органи 54 бр. преписки, а по останалите 261 бр. преписки се извършва проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Информацията е актуална към 13:00 часа на 03.11.2019  г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...