Начало / Образование / Разпоредена е незабавна проверка в ДГ „Надежда“ в Плевен във връзка със сигнал за лошо отношение към децата

Разпоредена е незабавна проверка в ДГ „Надежда“ в Плевен във връзка със сигнал за лошо отношение към децата

Със заповед на Милен Яков, който е временно изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен, тази сутрин е разпоредена незабавна проверка  в ДГ „Надежда“ в Плевен във връзка с разпространения в социалните мрежи аудио запис за вербална агресия срещу деца, посещаващи детското заведение. До края на работния ден или най-късно до утре сутринта се очаква да бъдат получени резултатите от извършената проверка, заяви ресорният  зам.-кмет Стефан Милев.

Вече е разговаряно с директора на градината – Дарина Стойчева, която е  незабавно е предприела мерки и е изискала писмени обяснения от учителите и леличките от смяната, в която е направен записа. Учителката, която е разпозната от записа, е излязла в болничен.

Зам.-кметът Стефан Милев заяви, че до този момент не са получавали сигнали от родители за лошо отношение към децата както  от тази детска градина, така и от детски заведения в общината.

Същото заяви и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, която допълни, че също ще бъде извършена проверка в детската градина съвместно с Общината.

Една от целите на проверката, която извършват от Общината е да се провери дари при директорката на градината са получавани сигнали от родители и какви мерки е предприела тя, ако има такива. При констатирани нарушения от Община Плевен ще наложат предвидените по закон санкции спрямо директорката на ДГ „Надежда”, която е в пенсионна възраст и е временно изпълняваща длъжността до провеждането на конкурс.

Милев коментира и това, че не се спазва изискването за максимално допустим брой на децата в групите. Особено често това изискване се нарушава в детските градини в центъра на Плевен, където има групи дори с по 30 деца. Най-големият проблем е, че родителите се съгласяват с тази претовареност. Но като цяло в община Плевен няма проблем с местата в детските градини.

 

Очаквайте подробности

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...